Sadnice ORASI

SAMPION

Vocne sadnice oraha Šampion predstavljaju bujnu i vrlo rodnu sortu. Otporan je na bolesti. Plod je oko 14g a jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja. Sazreva vrlo rano.Radman jezgra je oko 58%.Otporan je na sivu pegavost i na ostale bolesti.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: /

KASNI RODNI

Kasne i vrlo kratke vegetacije tako da ga retko pogadjaju prolecni mrazevi. Cveta homogamno. Malo bujna i veoma rodna sorta.Plod je srednje krupan(10,5-12 g). Nedostatak sorte je nizak radman jezgra koji je oko 45%.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: /

IDEAL GROZDASTI

Plod ove sorte je sitan do srednje krupan cija masa ploda varira od 6-12 grama. Stablo je umjerene bujnosti I velike rodnosti. Prorodi rano, dogodi se da vec u drugoj godini rodi. Ova sorta daje rod i u sredini krune sto je retkost kod oraha. Moze se uzgajati i na manjem razmaku od 5-6m x 4,5m. Mana ove sorte je sto rano cveta pa strada od mrazeva i nije za uzgoj u hladnijem predelu. Randman jezgra je 57%.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: /

CENDLER

Ova sorta je poreklom iz SAD-a. Najrodnija i najpoznatija sorta u svetu. Kasne je vegetacije, stablo je srednje bujno. Plod je krupan, mrezgra odlicnog kvaliteta. Ovo je sorta koja ima najveci prinos u odnosu na ostale sorte a prve plodove daje jos u prvoj godini.

Vreme zrenja: /

Podloga: /

DIVLJI ORAH

Nisam nasao

Vreme zrenja: /

Podloga: /