Sadnice KRUŠKA

KARMEN

Sadnice kruške Karmen (Carmen) predstavljaju jednu od najboljih novih sorti kruške.
Stablo je veoma bujno, odlične rodnosti. Jedna od najtraženijih i najpopularnijih sorti za sadnju velikih zasada poslednjih godina.
Njeni plodovi su veoma ukusni, prosečne mase oko 200 g. Plodovi su veoma otporni i mogu se čuvati i do 2 meseca u hladnjačama. Stablo je veoma bujno, odlične rodnosti.

Vreme zrenja: Polovina VIII

Podloga: BA-29

BUTIRA

Voćna sadnica kruške Butira ima plod srednje krupan do krupan. Spolja je zeleno žute boje, a na sunčanoj strani crvene boje. Meso je belo žute boje, sočno i aromatično. Cvetovi su osetljivi na kasne mrazeve. Sorta je srednje bujna i dobro rodi. Najbolje rezultate daje na podlozi BA-29, u gustoj sadnji. Kod nas je dosta zastupljena u zasadima, jer Butira sazreva u periodu kad se najviše jedu kruške.

Vreme zrenja: Kraj VII

Podloga: /

SANTA MARIJA

Voćne sadnice kruške Santa Marija su poreklom iz Engleske.
Plod je srednje krupan do krupan, kožica je zelenkastožuta sa izraženim crvenilom na sunčanoj strani. Meso je belo, sočno, slatkokiselkastog ukusa, s malo arome.

Vreme zrenja: Polovina VIII

Podloga: Posrednik, Sejanac divlje kruške

VILJAMOVKA

Kruška viljamovka sorta je jedna od najtraženijih sadnica krušaka. Naročito zato što je veoma cenjena viljamovka rakija, koja se dobija o ove sorte kruške. Prinos viljamovke može biti 30-40 t/ha uz primenu svih agrotehničkih mera. U nastavku pročitajte detaljnije kako se uzgaja kruška viljamovka.

Vreme zrenja: VIII

Podloga: /

JUNSKA LEPOTICA

Voćne sadnice kruške Junska Lepotica su poreklom iz Italije.
Plod je srednje krupan, kožica je glatka, žutocrvenkasta. Meso ploda je žuckaste boje, slatko, sočno i vrlo aromatično. Daje redovne prinose.

Vreme zrenja: Početak VII

Podloga: Dunja MA

STUBASTE KRUSKE

Stubasto voće se najviše koristi i sadi u kućnim varijantama(dvorište i bašta). Zauzima malo prostora, sadi se blizu jedna od druge(0,5m-1m) i ne orezuje se. Stubaste i mini sadnice pored prelepih i preukusnih plodova koje daju, mogu služiti i kao dekoracija. Imaju lep cvet a kasnije i lep plod koji privlaci i vizuelno i ukusom.

Vreme zrenja: /

Podloga: /

PATULJASTE KRUSKE

Plod voćne sadnice Patuljaste Mini Kruška je žute boje, kruškastog oblika, srednje krupni
Mini kruška je patuljastog rasta i dostiže visinu od 1 metar

Vreme zrenja: 3/4 VIII

Podloga: /

TURADONT KR

Voćne sadnice kruške,sorte Turandot je poreklom iz Italije.
Zleno žute je boje sa delimičnim crvenilom,pravilnog oblika.Meso je čvrsto i veoma sočno lepog ukusa.Stablo kod kruske Turandot je slabo do srednje bujno.Kruska Turandot ima odlican prinos i dobro održava rodnost.

Vreme zrenja: VII

Podloga: BA-29

KALUDJERKA

Voćne sadnice kruške Kaluđerka su francuskog porekla.
Meso ploda je polutopivo, sa dosta kamenih ćelija. Ukus je neskladan. Aroma je slabo izražena. Skladišna sposobnost je dobra. I do dva meseca se može čuvati u običnomskladištu.

Vreme zrenja: Početak IX

Podloga: Dunja MA

BOSKOVA BOCICA

Poreklom je iz Belgije.
Čuva se do četiri meseca. Plod je krupan do vrlo krupan (180gr-280gr). Flašastog je oblika. Boje je slamastožute, prekrivene rđastom prevlakom. Meso je sočno, topljivo, slatkonakiselo i aromatično. Stablo je bujno, zdravo i otporno na sušu i mraz.

Vreme zrenja: Sredina IX

Podloga: /

FETELOVA

Sadnice kruške Fetelova potiču iz Francuske.
Srednje je bujna. Umereno rađa. Plod je srednje krupan, izduženo-kriškast.
Meso ploda je beličastožućkasto, sočno, slatkonakiselo.

Vreme zrenja: Kraj VIII

Podloga: Dunja MA

KOSIJEVA

Voćne sadnice kruške, sorte "Košijeva rana” je poreklom iz Italije. Plod je male i srednje veličine, zeleno žute boje, meso je belo slatko-kiselkastog ukusa.

Vreme zrenja: VII

Podloga: Dunja MA i Dunja BA29